MONTIGNACOVA GI DIETA JEM IN HUJŠAM 100 RECEPTOV V TEORIJI IN PRAKSI Povečaj

MONTIGNACOVA GI DIETA JEM IN HUJŠAM 100 RECEPTOV V TEORIJI IN PRAKSI

Nov izdelek

Dopolnjena izdaja knjige avtorja Michela Montignaca je namenjena tako starim, kot novim privržencem Montignacove metode, ki je več kot 20 milijonom ljudi pomagala do vitkosti in zdravja in , kar je še pomembnejše - poskrbela, da takšni tudi ostanejo.

Več podatkov

Tega izdelka ni več na zalogi

24,95 € z DDV

Več podatkov

V knjigi so podane vse preglednice Michela Montignaca in opozorilo bralcu na napačne vrednosti in neresnice, ki brez njegovega privoljenja,krožijo po svetovnem spletu.

Začetek knjige opisuje odkritje Montignacove metode, glikemičnega indeksa (GI) in prehranskega načrta, ki je danes preveden in priznan v več kot 45 državah. Kljub tedanjemu nasprotovanju stroke in mnenjskih voditeljev, so bili izredni rezultati metode, podprti z neizpodbitnimi medicinskimi dejstvi, tisti, ki so kljub medijski blokadi razširili glas o izredni učinkovitosti Montignacove GI diete, s katero se za vedno znebite odvečnih kilogramov.

Montignac namreč priporoča uživanje pravih ogljikovih hidratov in maščob, kjer se ogljikovi hidrati izbirajo na podlagi njihovega GI (glikemičnega indeksa), maščobe pa na podlagi tveganja za nastanek srčnih bolezni.

Montignacova dieta »dobrih ogljikovih hidratov in maščob« upošteva načela uravnoteženega prehranjevanja in od nas ne zahteva strogega režima in stradanja. Njeno sporočilo je preprosto: naučiti se moramo le razlikovati med »dobrimi« in »slabimi« živili znotraj vseh treh poglavnih prehranskih kategorij – ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.

V drugem delu se nahajajo preglednice z glikemičnim indeksom posameznih živil, v tretjem delu pa boste našli recepte, ki vam bodo pomagali do zdravja in vitke postave.

V zadnjih desetih letih je veliko število znanstvenih raziskav neposredno ali posredno dokazalo koristnost glikemičnega indeksa v boju proti debelosti in preprečevanju sladkorne bolezni in bolezni srca in ožilja in vpeljalo načela glikemičnega indeksa kot pripomoček pri hujšanju.