Pogoji poslovanja

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S trgovino Brively.com (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje Mediastar Group d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik).

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Pravica do odstopa od nakupa v spletni trgovini brively.com

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@brively.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago:
- ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika,
- ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam,
- ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo,
- ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
- odstop od pogodbe ni možen pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Vrnjeno ali reklamirano blago mora biti vrnjeno zapakirano v originalni embalaži brez vidnih znakov uporabe, z vsemi priročniki in garancijskimi potrdili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ter številko vašega transakcijskega računa kamor vam bomo povrnili kupnino. Vračilo kupnine je možno izključno preko nakazila na vaš bančni račun. Gotovine ne izplačujemo.  Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Artikli, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa (znotraj zakonskih okvirov).
Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru lahko nakup reklamirate.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Reklamacije in vračila blaga

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah nam lahko pišete na e-poštni naslov info@brively.com.
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima potrošnik pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
Izdelek pošljete skupaj z vašimi kontaktnimi podatki in številko vašega TRR računa na naslov podjetja:
Mediastar Group d.o.o.
Šmartinska cesta 106
1000 Ljubljana

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopija pa se avtomatsko pošlje na e-mail naslov kupca. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Stvarne napake

Napaka je stvarna, kadar:

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.


Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Garancija

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in/ali računom prodajalca.
Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.
Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.
Posredovanje blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec/prodajalec navede v garancijski izjavi. Kupec s tem nima stroškov.

Če želite izdelek vrniti na naše stroške, nam to predhodno pisno sporočite na e-poštni naslov: info@brively.com.
V sporočilu navedite razlog za vračilo izdelka in čim bolj podrobno opišite napako, zaradi katere vračate izdelek.
V odgovoru vam bomo posredovali navodila za vračilo izdelka.
Pozor: drugačen način posredovanja (pošiljanja) na stroške podjetja Mediastar Group d.o.o. in spletne trgovine brively.com ni možen.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene na spletni strani so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Način plačila je z nakazilom na transakcijski račun ponudnika ali po povzetju. Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Vrednost DDV-ja in strošek poštnine sta razvidna iz cenika na strani za naročilo in v e-mail sporočilu, ki ga dobite po potrditvi naročila.
Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roku dostave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Na strani je objavljena redna cena, ki predstavlja priporočeno maloprodajno ceno dobavitelja za določen artikel, in spletna cena, ki je dostopna vsem uporabnikom brively.com.

Načini plačila v spletni trgovini brively.com

Izdelke plačate po predračunu ali po povzetju. Če ob dostavi niste dosegljivi, vas bo paket počakal na najbližji poštni poslovalnici oz. pri kurirju dostavne službe, prejeli pa boste obvestilo o pošiljki.
Pošta Slovenije za vsa plačila po povzetju dodatno zaračuna provizijo položnice po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Naročeni izdelki bodo najverjetneje odposlani že naslednji delovni dan od naročila, najkasneje pa v 3 delovnih dneh.

Postopek nakupa

Nakup na spletni strani brively.com izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

 • Izbira artikla: Željene izdelke dodate v 'Nakupovalno košarico' s klikom na gumb 'V košarico'. V 'Nakupovalni košarici' lahko nato urejate količine izbranih artiklov ali pa jih odstranite iz 'Nakupovalne košarice'. V 'Nakupovalni košarici' lahko tudi vnesete kodo kupona/promokodo. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.
 • Potrditev naročila: Ko imate v 'Nakupovalni košarici' vse željene izdelke, se s klikom na gumb 'Nadaljujte na blagajno' prične zaključek nakupa, ki mu sledite po korakih.  Ko bo nakup zaključen, boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in navodili za plačilo.
 • Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Mediastar Group d.o.o. ob prejemu potrdtive o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail, ki ga je prejel ob naročilu oz. pokliče na telefonsko številko, objavljeno na spletni strani v roku dveh (2) ur od oddaje naročila.
 • Odpošiljanje: Mediastar Group d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

Uporaba kuponov/promokod

Za uporabo kuponov/promokod, morate biti registrirani v spletno trgovino brively.com.
Vsak kupec lahko posamičen kupon/promokodo uporabi samo enkrat, razen če je drugače navedeno.
V "Nakupovalni košarici" vpišite šifro kupona/promokode v polje PROMOKODE in kliknite gumb "V redu".
Po kliku na gumb "V redu", se bo pojavilo obvestilo, da je bil kupon/promokoda uporabljen.
V skupnem izračunu se bo samodejno upošteval popust kupona/promokode.
V kolikor vrednost vrednostnega kupona/promokode presega neto vrednost izdelkov v Nakupovalni košarici, se bo odštel samo znesek v višini neto vrednosti izdelkov. Kupon/promokoda ne vpliva na ceno dostave, razen v primeru, če je to posebej navedeno.
Nato lahko kliknete gumb "Naprej na blagajno" in zaključite vaš nakup.
Za en nakup lahko uporabite samo en kupon/promokodo, razen v primeru, če je to posebej navedeno.
Popusti se ne seštevajo. Kuponi/promokode ne veljajo za že znižane izdelke, razen v primeru, če je to posebej navedeno.

Spreminjanje naročila

Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, na e-mail naslov info@brively.com pa pošlje zahtevek za preklic naročila v roku 2 ur od oddaje prvotnega naročila.

Varnost in varovanje osebnih podatkov

Vaše podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje izdelkov, če je to potrebno. Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam ali podjetjem. Po opravljeni dostavi in po tem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt.
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vsi parfumi v prodaji na spletni trgovini brively.com so 100% originalni in se lahko prosto gibljejo v Evropskem gospodarskem prostoru, kjer so bili tudi kupljeni.

Slikovni material

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz!

Pravica do obveščanja

Imate pravico do neplačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@brively.com ali nam pošljite zahtevek po pošti.
Obvestila o stanju naročila: pridržujemo si pravico, da vas na vpisano tel. številko preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti na pošti vsaj 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti na poslovalnici pošte več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov.
Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo. Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na info@brively.com ali s klikom na povezavo ''Odjava'' na dnu promocijskih e-mail sporočil.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@brively.com. Ponudnik bo v treh delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podjetje:
Mediastar Group d.o.o.
Šmartinska cesta 106
1000 Ljubljana

ID za DDV: SI17640130
Matična številka: 6835350000